Cum se utilizeaza uleiurile esentiale

           Desi uleiurile esentiale ajung in corp prin caile respiratorii, piele si administrate intern, principala cale de influenta este cea olfactiva, deoarece mirosul este cel care asigura supravietuirea speciei-este primul senzor al nou-nascutului si regleaza activitatile senzitive, motrice si reflexe.

     Acum vom discuta pe rand fiecare mod de administrare.


     Aromatic

   Inhalarea uleiurilor esentiale aduce beneficii asupra memoriei(prin intermediul hipocamp-ului), hormonilor si sistemului nervos vegetativ (prin intermediul hipotalamusului) si emotiilor(amigdalita) deoarece sistemul olfactiv este in stransa legatura cu sistemul limbic.
   Un ulei esential poate fi utilizat aromatic, astfel:
   -prin intermediul unui difuzor;
   -inhalat direct din palma sau sticla;
    -inhalat dintr-un lantisor cu pandantiv difuzor sau bratara;
   -puse pe o discheta demachianta si lasata langa perna;
   -puse direct la ceafa,incheieturi.
   Topic

   Aplicarea topica reprezinta punerea uleiului pe par,piele,gura,dinti,unghii sau mucoasele pielii.Acestea pot fi aplicate nediluate(cele cu simbolul „N”) sau diluate(„D”).Deoarece acestea sunt puternice si pot irita pielea, dar mai ales volatile, se dilueaza cu un ulei vegetal (folosim termenul „ulei purtator”), de regula un ulei ce nu stopeaza, ci incetineste procesul de absorbtie in piele(ulei de cocos fractionat, ulei de migdale, ulei de struguri, ulei de morcov).
  
 Exemple de aplicare topica:
 -aplicarea directa, pe zona afectata, intre 1-3 picaturi. De asemena, se mai pot aplica pe ceafa, coloana, zona buricului sau zona de protectie a organului afectat;
  -Zonele prin care uleiurile se absorb cel mai rapid sunt talpile,incheieturile si spatele urechilor, datorita porilor mai mari;
   -Stratificarea lor pe piele, „symphony of the cells”, unde uleiul vegetal se pune doar la inceput;
  -Masaj;
  -Reflexoterapie;
  -Bai aromatice(se foloseste intotdeauna un solvent precum mierea,bicarbonatul sau sarea epsom pe care se pun picaturile de ulei si apoi dizolvate in apa).Uleiul nu se pune direct in apa deoarece acesta se va lipi de pereti lavoarului.

    Intern

   De mentionat inca de la inceput ca utilizarea interna se va face doar cu un ulei esential pur, cu grad terapeutic, pe care este mentionat acest lucru.
    
   SUBLINGUAL
  Deoarece capilarele sunt foarte aproape de tesutul de sub limba, uleiurile esentiale ajung rapid in sange, de unde pornesc apoi spre restul toate partile corpului.Se pot lua 1-2 picaturi odata.
  
  CAPSULE VEGETALE
  Aceasta metoda este des folosita in cazul uleiurilor cu gust mai putin placut.Se adauga intr-o capsula vegetala intre 1-10 picaturi,  se inchide si se ia cu apa.

  BUCATARIE
  Acestea se pot folosi si in bucatarie, in bauturi ca:apa, lapte de migdale, lapte de orez sau in mancaruri.


   ATENTIE, sunt cateva uleiuri care nu se pot administra intern, si anume: Arborevitae, Aromatouch, Balance, Breathe,  Cedarwood, Citrus bliss, Cheer, Clarycalm, Console, Cypress, Deep blue, HD Clear, Douglas fir, Eucalyptus, Forgive, Salubelle, InTune, Motivate, Passion, PastTense, Peace, Purify, Serenity, TerraShield, Wintergren, Whisper.
   
  Frecventa aplicarii uleiurilor esentiale
  In acut se aplica din 30 in 30 minute, pana se vad imbunatatiri, apoi puteti relua aplicarea in functie de afectiune, in intervale de 2 pana la 6 ore.In cazul afectiunilor cronice, se aplica sistematic de 2-3 ori/zi.

  Despre puritatea uleiurilor esentiale DoTerra puteti vedea si AICI.   Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani. Totul fără să ai vreo obligaţie precum comenzi lunare sau achiziţii de anumite valori.
Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni: – plăteşti o taxă de 25 Euro (TVA inclus) pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse) – CREEAZĂ-ŢI UN CONT CU TAXĂ CU UN CLICK AICI ŞI DUPĂ CE AI COMPLETAT DATELE PERSONALE SELECTEAZĂ dōTERRA Essentials Booklet + Enrolment Fee ŞI APOI ADAUGĂ CE ALTE PRODUSE ÎŢI DOREŞTI
– achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire.aici – CREEAZĂ-ŢI UN CONT CU UN PACHET DE ÎNSCRIERE CU UN CLICK AICI ŞI DUPĂ CE AI COMPLETAT DATELE PERSONALE SELECTEAZĂ UNUL DINTRE PACHETELE DE ÎNROLARE DIN LISTA PE CARE O VEI AVEA PE ECRAN ŞI MAI ADAUGĂ ALTE PRODUSE DACĂ ÎŢI DOREŞTI.


Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online.Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare.  


**Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ma poţi contacta pe Facebook pe pagina Mommy’s oils and emotional life support sau la numarul de telefon 0753819132.


Please,let your feedback on the comment!
*Informațiile conținute în acest website au scop educațional și nu de diagnostic, prescripție sau tratament al niciunei afecțiuni medicale. Acest website nu are intenția de a înlocui, de a anula sau de a intra în conflict cu sfaturile date de către medicii dumneavoastră. Intenția autorilor acestui website este de a oferi informații de natură generală, folosite ca adjuvant în tratamentele medicale prescrise de către profesioniștii din domeniul medical. Nu ne asumăm nicio răspundere fată de folosirea informațiilor conținute în acest website.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s