Cum aplicam?Cum diluam? Notiuni de baza despre uleiurile esentiale

   Cand vine vorba despre aplicarea pe piele in siguranta, dilutia este unul dintre cele mai importante principii pe care avem nevoie sa-l intelegem.
   Cum spuneam si in alt articol, rolul dilutiei nu este de a minimiza efectul, ci din contra, imbunatateste rata de absorbtie deoarece cantitatea  care ajunge in corp este mai mare decat cea care ajunge in aer.
   In cazul adultilor, dilutia generala este de 1 picatura la 3 picaturi de ulei purtator.In cazul copiilor voi descrie mai jos:
    
    GHID DE DILUARE A ULEIURILOR ESENTIALE

            Roll-on 5 ml (o lingurita)                                  Roll-on de 10 ml( doua lingurite)

0.5%      Mai putin de o lingurita                                      O picatura
1.0%      1,5 picaturi                                                       3 picaturi
2.0%      3 picaturi                                                          6 picaturi
3.0%      4,5 picaturi                                                       9 picaturi
4.0%      6 picaturi                                                          12 picaturi
5.0%      7,5 picaturi                                                       15 picaturi


   Acest tabel il recomand pentru curele de 21 de zile, in cazurile acute, recomand o doza mai concentrata.
  Datorita potentei uleiurilor e recomandat sa utilizati doze mai mici, de mai multe ori pe zi, decat sa aplicati o singura data pe zi o cantitate mai mare.
   

   NOTIUNI DE BAZA

   Acum va voi spune cateva notiuni elementare despre uleiurile esentiale.
    -Daca aplicarea se face direct pe piele, fara a utiliza un roll-on sau o sticluta, nu se pune picuratorul direct pe piele, ci se lasa uleiul sa picure din sticla.
    -Nu puneti uleiurile in ochi sau direct in urechi.
    -Nu adaugati apa daca uleiurile esentiale sunt deja pe piele sau in ochi, deoarece apa va intensifica efectele,asadar daca este nevoie aplicati peste un ulei vegetal.
    -Pastrati sticlutele de ulei ferite de soare si de caldura.
   -Folositi uleiurile intern doar daca sticluta are specificat acest lucru pe eticheta.

   Mai jos va voi explica simbolurile de pe fiecare sticla.


    Uleiurile esentiale sunt folosite pentru o gama larga de aplicatii de sanatate, emotionale si fizice.Ele pot fi utilizate singure sau in amestecuri complexe, in functie de experienta utilizatorului si beneficiului dorit.
   Uleiurile esentiale sunt sigure si au in putine cazuri reactii adverse nedorite, daca sunt utilizate conform instructiunilor.
    
   Unele uleiuri pot creste fotosensibilitatea pielii.
   In general uleiurile esentiale de citrice au un compus chimic, bergapten, care se remarca prin efectele sale fototoxice, de aceea in momentul in care acesta ramane pe piele si  este expus la soare, el amplifica efectele ultravioletelor si poate cauza arsuri solare sau depigmentarea pielii.Acestea pot fi utilizate in siguranta seara.Nu este cazul uleiurilor esentiale din citrice care sunt extrase prin distilare la abur, ci doar in cazul celor presate la rece, care au concentratii mai mici de bergapten si diminueaza acest efect.
   Dintre uleiurile esentiale fotosensibile fac parte Bergamot, Cumin, Grapefruit, Lemon-presat la rece, Lime-presat la rece.

   
 Despre puritatea uleiurilor esentiale DoTerra puteti vedea si AICI.
   Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani. Totul fără să ai vreo obligaţie precum comenzi lunare sau achiziţii de anumite valori.
Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni: – plăteşti o taxă de 25 Euro (TVA inclus) pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse) – CREEAZĂ-ŢI UN CONT CU TAXĂ CU UN CLICK AICI ŞI DUPĂ CE AI COMPLETAT DATELE PERSONALE SELECTEAZĂ dōTERRA Essentials Booklet + Enrolment Fee ŞI APOI ADAUGĂ CE ALTE PRODUSE ÎŢI DOREŞTI
– achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire.aici – CREEAZĂ-ŢI UN CONT CU UN PACHET DE ÎNSCRIERE CU UN CLICK AICI ŞI DUPĂ CE AI COMPLETAT DATELE PERSONALE SELECTEAZĂ UNUL DINTRE PACHETELE DE ÎNROLARE DIN LISTA PE CARE O VEI AVEA PE ECRAN ŞI MAI ADAUGĂ ALTE PRODUSE DACĂ ÎŢI DOREŞTI.


Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online.Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare.  


**Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ma poţi contacta pe Facebook pe pagina Mommy’s oils and emotional life support sau la numarul de telefon 0753819132.


Please,let your feedback on the comment!
*Informațiile conținute în acest website au scop educațional și nu de diagnostic, prescripție sau tratament al niciunei afecțiuni medicale. Acest website nu are intenția de a înlocui, de a anula sau de a intra în conflict cu sfaturile date de către medicii dumneavoastră. Intenția autorilor acestui website este de a oferi informații de natură generală, folosite ca adjuvant în tratamentele medicale prescrise de către profesioniștii din domeniul medical. Nu ne asumăm nicio răspundere fată de folosirea informațiilor conținute în acest website.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s