TORTICOLIS

Torticolis (gat,ceafa intepenita)

„Atunci cand am un torticolis exista o contractie a muschilor gatului care provoaca o durere mai mult sau mai putin ascutita si care limiteaza miscarile de rotatie ale gatului.Un torticolis arata, printre altele, faptul ca traiesc o stare de nesiguranta. Imi este greu sa vad toate partile in situatiile pe care le traiesc.Muschii gatului se contracta, gatul devine teapan si nu mai pot sa intorc capul.Inflexibilitatea mea ma impiedica sa apreciez ajutorul pe care vor sa mi-l ofere ceilalti si care m-ar ajuta sa schimb lucrurile pe care le consider complicate.Prefer sa tin capul drept si sa asociez durerea cu o raceala.Am nevoie sa constientizez faptul ca aceasta raceala a atins mai degraba inima mea si a provocat astfel un blocaj de energie.Este posibil, de asemenea, sa incerc sa fug de o situatie inconfortabila care imi cere sa ma afirm si sa ma pozitionez.Este posibil sa ma simt neputincios si sa ma acomodez, sa traiesc cu acest lucru.Vreau sa merg inainte, dar, in acelasi timp, ma retrag atunci cand vad inaintea mea un obstacol care ma sperie.Astfel, am o stare de contradictie interioara.Ma sprijin mai mult pe ceilalti decat pe mine insumi, ceea ce ma determina sa am o atitudine rigida si incapatanata.Este important sa ma opresc pentru a vedea in ce directie refuz sa privesc sau care este lucrul pe care ma incapatanez sau ma opun sa il vad, sa il fac sau spun si care „ma aranjeaza foarte bine”.Oare ma deturnez de la telurile mele si de la valorile mele personale? Imi este teama sa vad adevarul in fata, sa imi asum responsabilitatea.Ma gasesc intr-o situatie in care mi se pare imposibil sa fac o alegere.Tortura morala este indescriptibila. Este posibil sa existe o persoana, un lucru sau o situatie pe care as vrea si nu as vrea sa o vad, in acelasi timp, din cauza timiditatii mele , a rusini si a simtului moral care este prea puternic? Daca amorteala ma impiedica sa intorc capul in partea dreapta , pot sa ma intreb cui sau in ce situatie refuz sa spun nu.Daca, din contra am o dificultate in a spune da, poate este vorba despre faptul ca refuz sa adopt idei noi.
Corpul meu imi spune sa accept sa vad si sa apreciez momentul prezent si sa recunosc toate lucrurile noi care fac parte din viata mea. Accept sa ma deschid fata de o noua modalitate de a vedea lucrurile sau fata de idei noi. Viata mea se va imbunatati si torticolisul meu va disparea.
„Marele Dictionar al bolilor si afectiunilor” de Jacques Martel

EXPERIENTA MEA

Gat intepenit de 2 saptamani, cu dureri de nu puteam dormi noaptea, nici cu perna, nici fara perna, nimic.
Am reusit sa il calmez cat de cat cu Wintergreen, Copaiba, DDR Prime, soc inflamator…dar tot aparea dupa cateva zile, semn ca nu rezolvasem conflictul ce a a provocat durerea.
Buun, cu cartea in mana am analizat toate conflictele aparute si cu Tapping am eliminat…pana am dat si de cel ce a provocat gatul meu intepenit.
Sufletul meu saracul…a avut un blocaj in copilarie, ce a reaparut acum cand , am dat de un mesaj cu subinteles , sa duc persoana respectiva spre o anumita directie ce era in capul meu si soccc, persoana a intors calea cu un mesaj sec, ce nu merge pe drumul meu, provocand blocajul ce a cauzat intepenirea gatului meu pe partea stanga.
Tapping pana cand subconstientul meu a inteles ca pot privii in ce directie vrea, ACCEPTAND parerile si ca drumurile celorlalti nu trebuiesc sa coincida cu ale mele.

A doua zi, fara gluma ca nu e cazul, gatul meu este perfect, nu ma mai doare, semn ca socul a fost eliminat.

Doterra este despre cunoastere, putere si curaj!

#gat #intepenit #calea #privirea #curaj #oils #tapping

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s