OIL PULLING-beneficii.


OIL PULLING
Ce este, ce trebuie sa stiu despre el si de ce sa facem?

Oil Pulling este o metodă antică ayurvedică ce utilizează substanțe naturale (ulei) pentru curățarea și detoxifierea gingiilor și a dinților, având și efect de albire. Studiile au demonstrat că prin această metodă sunt distruse bacteriile dăunătoare de la nivelul cavității orale, iar boala parodontală este ameliorată.
Ideea de bază este că uleiul este utilizat pentru clătirea gurii în fiecare zi, astfel îmbunătățindu-se sănătatea orală și cea generală. Uleiul este capabil să dizloce tartrul dentar și să îndepărteze toxinele, fără a afecta negativ dinții și gingiile.
Conceptul este foarte simplu.
1. Se toarnă 1-2 linguri de ulei de cocos/susan/floarea soarelui/măsline în gură; pentru potențarea efectului acestei tehnici se pot adauga 1-2 picături ulei esențial. Uleiul esențial se alege in funcție de nevoile personale.
2. Se clătește gura timp de aproximativ 20 minute; timpul este foarte important, deoarece este suficient de lung pentru a dizolva tartrul dar insuficient pentru ca organismul să înceapă reabsorbția. Uleiul se plimbă prin gură fără a-l înghiți, la fel cum se procedează cu apa de gură. Odată amestecat cu saliva uleiul devine mai gros și capătă o culoare albicioasă pe măsură ce reține bacteriile. Mișcările trebuie să fie ușoare, naturale, timp de 20 de minute. Dacă nu se rezistă 20 de minute, se poate scuipa și relua procesul până la efectuarea timpului complet.
3. După cele 20 de minute, uleiul se scuipă la gunoi de preferință și nu în chiuvetă. Sub nici o formă nu trebuie înghițit, deoarece este plin de bacterii și toxine.
4. Se clătește bine gura cu apă caldă, pentru a îndepărta complet uleiul; pentru rezultate optime se poate dizolva sare de mare în apa pentru clătit.
5. Se efectuează periajul dentar obișnuit.

Beneficiile oil pulling-ului:
• Uleiurile de cocos, susan, măsline sau floarea-soarelui sunt folosite deoarece atrag toxinele din piele, sau, în cazul oil pulling, din mucoasa bucală. Lipidele din aceste uleiuri îndepărtează bacteriile de la nivelul gingiilor și din salivă, în special streptococii. Practicând oil pulling, veți avea dinți mai albi, datorită proprietăților antibacteriene și antivirale ale uleiurilor, care albesc dinții îngălbeniți sau pătați.
• Oil pulling ajuta la întărirea gingiilor și dinților, datorită stimulării microcirculației locale prin clătire.
• Combate respirația urât mirositoare.
• Poate ajuta în tratarea sângerărilor gingivale.
• Este de mare ajutor persoanelor cu buze uscate, crăpate și gura și gâtul în general uscate.
• Îmbunătățind starea de sănătate a cavității orale prin igienizarea realizată, pot fi prevenite afecțiuni generale ale organismului.
Uleiuri esentiale ce pot fi folosite impreuna cu uleiul vegetal pentru a obtine rezultatele dorite mult mai rapid sunt :
Cu efect analgezic: clove, lavender, frankincense, ginger, juniper berry, melaleuca.
Cu efect antibacterian: basil, clove, copaiba, grapefruit, peppermin, rosemary, thyme, wild orange.
Cu efect antiinfectios: geranium, frankincense, lavender, marjoram, Roman chamomile, rosemary, melaleuca.

_________________________________
   Despre puritatea uleiurilor esentiale DoTerra puteti vedea si AICI.

   Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în baniTotul fără să ai vreo obligaţie precum comenzi lunare sau achiziţii de anumite valori.
Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni: – plăteşti o taxă de 25 Euro (TVA inclus) pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse) – CREEAZĂ-ŢI UN CONT CU TAXĂ CU UN CLICK AICI ŞI DUPĂ CE AI COMPLETAT DATELE PERSONALE SELECTEAZĂ dōTERRA Essentials Booklet + Enrolment Fee ŞI APOI ADAUGĂ CE ALTE PRODUSE ÎŢI DOREŞTI
– achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire.aici – CREEAZĂ-ŢI UN CONT CU UN PACHET DE ÎNSCRIERE CU UN CLICK AICI ŞI DUPĂ CE AI COMPLETAT DATELE PERSONALE SELECTEAZĂ UNUL DINTRE PACHETELE DE ÎNROLARE DIN LISTA PE CARE O VEI AVEA PE ECRAN ŞI MAI ADAUGĂ ALTE PRODUSE DACĂ ÎŢI DOREŞTI.


Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online.Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare.  


**Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ma poţi contacta pe Facebook pe pagina Mommy’s oils and emotional life support sau la numarul de telefon 0753819132.


Please,let your feedback on the comment!
*Informațiile conținute în acest website au scop educațional și nu de diagnostic, prescripție sau tratament al niciunei afecțiuni medicale. Acest website nu are intenția de a înlocui, de a anula sau de a intra în conflict cu sfaturile date de către medicii dumneavoastră. Intenția autorilor acestui website este de a oferi informații de natură generală, folosite ca adjuvant în tratamentele medicale prescrise de către profesioniștii din domeniul medical. Nu ne asumăm nicio răspundere fată de folosirea informațiilor conținute în acest website.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s